Tie trys ispanai buvo rasti vieno skardžio papėdėje Tamesto vietovėje, nurodė Maroko naujienų agentūra MAP, nepateikusi jokių detalių apie jų būklę.

Varzazato regiono turizmo organizacijos vadovas Zoubiras Bouhouras komentavo atsargiai, bet sakė, kad tie žmonės „atrodo esantys gyvi“.

Z.Bouhouras sakė, kad „sraigtasparniai ir civilinės gynybos brigados dalyvauja gelbėjimo operacijoje“.

Teritorijoje, kurioje keliavo tie turistai, esama apie 4 km aukščio viršukalnių, kurios tebedengiamos sniego po atšiaurios žiemos, nors pastarosiomis dienomis ten staigiai atšilo.

Identifikuoti visi trys išgelbėti ispanų speleologai.Tai: dvidešimt šešerių metų teisininkas Gustavo Viruesas, keturiasdešimt vienerių policininkai Juanas Bolivaris ir Jose Antonio Martinezas. 

Vieno iš speleologų A. Martinezo žmona teigė, kad vienas iš urvų tyrinėtojų sužeistas, tačiau negalėjo suteikti išsamesnės informacijos apie jų būklę, rašo „Daily Mail“. 

„Viskas, ką žinome, yra tai, kad vienam iš jų reikia medikų pagalbos, nes kiti du keliautojai mojavo ir siuntė pagalbos signalą, kai pamatė virš jų skraidantį sraigtasparnį“, – ispanų televizijai „TVE“ sakė A. Martinezo žmona.

Trijų urvų tyrinėtojų pasigesta prieš kelias dienas. Baiminantis, kad jie galėjo būti užklupti staigaus potvynio dėl sparčiai tirpstančio sniego, buvo surengtos intensyvios paieškos iš oro ir ant žemės.

Jie priklausė devynių ispanų grupei, kuri pasidalijo praėjusį sekmadienį, tirdama skirtingus urvus.

Planuota, kad jie susitiks Varzazato mieste, bet kai minėti trys speleologai nepasirodė iki antradienio popietės, jų bendražygiai informavo pareigūnus.

Varzazato miestas yra į pietus nuo to kalnyno, dykumos pakraštyje, už maždaug 510 km kelio nuo sostinės Rabato.