Tai antradienį „Telegram“ kanale pranešė Mariupolio miesto taryba, kuria remiasi „Ukrinform“. Skelbiamas ir atitinkamas vaizdo įrašas.

Mariupolis virsta metalo laužu. Iš pradžių jam buvo pjaustomos įmonės. Dabar – geležinkelio vagonai, kurie siunčiami į Donecką. Kaip sakė vienos miesto komunalinės įmonės atstovas, „vagonus pjaustysime ir siųsime juos į Donecką perlydyti“, - rašoma pranešime.

Pasak miesto tarybos, okupantai negali atnaujinti nė vienos iš didelių Mariupolio įmonių normalaus darbo, nėra ir geležinkelio jungties. Patį geležinkelį priešas sunaikino per miesto blokadą.

„Tad rusų ekonomikos pagrindas – plėšikavimas. Jie iš Mariupolio uosto jau išvežė metalo už 25 mln. dolerių. Jiems to neužtenka. Tad toliau pjausto ir išveža visa, kas dar liko“, – pabrėžė miesto taryba.

Kaip jau buvo pranešta, Rusijos agresija sukėlė Mariupolyje vieną didžiausių humanitarinių katastrofų. 90 proc. miesto priešas sugriovė per apšaudymus. Apgadinti ir sugriauti gyvenamieji namai, ligoninės, mokyklos, vaikų darželiai ir kt. Užpuolikai sulygina su žeme nukentėjusius pastatus, kad paslėptų savo nusikaltimo pėdsakus.

Okupantai Mariupolį ir aplinkines gyvenvietes paverčia Rusijos kariuomenės kariniu logistikos centru.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją