„Kairysis krantas, Laisvės prospektas, prekybos centras „Ščyryj kum“. Dvi nuotraukos iš tos pačios vietos vienerių metų skirtumu“, – parašė jis „Telegram“ prieraše prie paskelbtų nuotraukų.

Pasak P. Andriuščenkos, pernai rusai į tą vietą atveždavo neatpažintus Mariupolio gyventojų lavonus iš kairiojo kranto apylinkių. Lavonų sankaupa buvo likviduota praėjusių metų liepos pabaigoje arba rugpjūčio pradžioje.

„Antroje nuotraukoje matyti marginalizuoti Mariupolio Ždanovo rajono gyventojai, kurie per 40 laipsnių karštį, tikėdamiesi gauti nemokamą butelį ko nors, atėjo į prekybos centrą, kuriame prieš metus rusai krovė jų kaimynų kūnus“, – sakė mero patarėjas.

Jo nuomone, Rusijos vykdomą gyventojų marginalizavimo politiką Mariupolyje galima laikyti sėkminga. „Per metus paversti žmones marginalizuota banda... Deja, jiems didele dalimi pavyko“, – rašė P. Andriuščenka.

Kaip pranešta anksčiau, Rusijos agresija Mariupolyje sukėlė vieną didžiausių humanitarinių katastrofų naujausių laikų istorijoje. Beveik 90 proc. miesto buvo sugriauta dėl priešo apšaudymų. Normalus elektros, vandens ir dujų tiekimas taip ir nebuvo atkurtas. Kartu okupantai stengiasi nugriauti subombarduotus daugiabučius, kad paslėptų savo nusikaltimų pėdsakus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją