Jos skaičiavimais, vien tik pernai tokių mokesčių įplaukos viršijo 3 mlrd. dolerių, nors dauguma valstijų kol kas nepaskelbė pastarųjų kelių mėnesių biudžetų duomenų.

Šiuo metu marihuana vienaip ar kitaip legalizuota 18 valstijų, o aštuoniose jų – per pastaruosius dvejus metus. Tuo tarpu septynios valstijos kol kas nerinko tokių mokesčių ir planuoja tai pradėti daryti šiais metais.

„Marihuaną suaugusiems legalizavusios valstijos jau skaičiuoja nemenką ekonominę naudą... Mokesčių įplaukomis finansuojamos svarbios valstybinės programos“, – sakė „The Marihuana Policy Project“ viena iš vadovių Karen O'Keefe.

Pavyzdžiui, Kolorado valstija, viena iš marihuanos legalizavimo pionierių, per visą šį laikotarpį nukreipė beveik 472 mln. dolerių bendrojo lavinimo mokyklų sistemos tobulinimui, o Vašingtono valstija iš kiekvieno milijardo dolerių, surenkamo dėl legalizuotų kanapių apmokestinimo, beveik 600 mln. dolerių skiria sveikatos priežiūrai, įskaitant mažas pajamas gaunančių šeimų sveikatos draudimui.

Tuo tarpu Ilinojaus valdžia paskelbė, kad pernai nuo liepos iki lapkričio mokestinės įplaukos iš prekybos marihuana viršijo mokestines pajamas iš alkoholio pardavimų. Ši valstija penktadalį kanapių apyvartos mokesčių skiria psichologinę pagalbą gyventojams teikiančios tarnybos, o ketvirtadalį – paramai nepasiturintiems gyventojams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)