N. Maliukevičius sako, kad Rusijos režimui nėra įdomu, ar V. Putino rinkimai bus pripažinti Vakaruose. Pasak politologo, jam svarbiausia išlaikyti galios monopolį, ypatingai Rusijos viduje.

„V. Putino autoritarinis režimas artėja prie to, prie ko visi autoritariniai režimai savo kelio pabaigoje atsiduria. Tai yra ir išorinė izoliacija, ir viduje visiškas farsas su demokratinio proceso imitavimu, nes tie skaičiai... tuoj jau generalisimu galės save skelbti, jei kitą kartą bus 97 proc. Viduje lygiai taip pat jis tiesiog paniškai kovoja su visais savo oponentais – žudymai, nuodijimai. Ir aš noriu atkreipti dėmesį ne tik į Aleksejaus Navalno, bet ir Jevgenijaus Prigožino likimą.

Jis bijo opozicijos iš visų. Jis bijo opozicijos iš demokratų, jis bijo opozicijos iš tų imperialistų nacionalistų, kurie norėtų dar griežtesnės Rusijos imperialistinės pozicijos. Galiausiai toks režimas atsiduria tokioje situacijoje, kai bus paniškai bijoma vidinių priešų tarp savo sąjungininkų ir V. Putinas atsidurs tam tikroje izoliacijoje, kaip buvo Josifo Stalino ar kitų likimas. Visa tai yra tokio režimo veikimo natūrali pasekmė“, – teigia N. Maliukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)