Tai trečiadienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Pavyzdžiui, pietuose mūsų kariai šiuo metu susiduria su ištisiniais minų laukais, todėl labai sunku veržtis į priekį. Žvelgiant į skaičius, gali atrodyti, kad judama lėtai, bet pažanga tikrai yra. Taip pat susiduriame su tuo, kad priešas aktyviai naudoja prieštankines valdomas raketas ir dronus kamikadzė, mėgindamas sustabdyti mūsų puolimą ir pridaryti įvairių nuostolių“, – sakė pareigūnė.

Anot H. Maliar, šiuo metu Ukrainos kariai įvairiuose fronto ruožuose ir puola, ir ginasi.

„Tiesą sakant, turime labai sunkią dvikovą, kai ir mes dedame visas pastangas, ir priešas deda visas pastangas, kad sustabdytų ukrainiečių puolimą. Vyksta labai rimta konfrontacija. Dabar priešas didina apšaudymų skaičių – smogia daugiau artilerijos, minosvaidžių, aviacijos smūgių ir taip bando sustabdyti mūsų puolimą“, – sakė viceministrė.

Ji informavo, kad praėjusią savaitę ir per dvi šios savaitės dienas fronte neužfiksuota Rusijos kariuomenės pažangos.

„Ten, kur priešas bando pulti – tarkime, Bachmuto kryptimi, mes taip pat bandome pulti. Mes veržiamės į priekį, o jie – ne, nes mūsų kariai nesuteikia jiems tokios galimybės“, – teigė H. Maliar.

Kaip buvo pranešta, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo duomenimis, okupantai rusai pagrindines jėgas telkia Lymano, Bachmuto, Avdijivkos ir Marjinkos kryptimis, per parą ten įvyko 39 susirėmimai, mūšiai tęsiasi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją