Po paskutinio vyriausybės posėdžio 74-erių ministras pirmininkas Muhyiddinas Yassinas nuvyko į karaliaus rūmus ir įteikė savo atsistatydinimo prašymą.

Malaizijos mokslo ministras Khairy Jamaluddinas nurodė, kad pasitraukė visas kabinetas.

„Ministrų kabinetas įteikė mūsų karaliui atsistatydinimo pareiškimą“, – socialiniame tinkle „Instagram“ sakė jis.

„Dar kartą dėkoju už galimybę tarnauti tautai“, – pridūrė ministras.

Premjero biure dirbantis ministras Mohamadas Redzuanas Yusofas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad Muhyiddinas Yassinas įteikė karaliui savo prašymą dėl atsistatydinimo ir kad jis buvo priimtas.

Vėliau pirmadienį Muhyiddinas Yassinas turėtų kreiptis į tautą.

Šis žingsnis reiškia, kad subyrėjo prieš metus ir penkis mėnesius suformuota vyriausybė ir kad šalyje gali paaštrėti politinė krizė.

Premjeras buvo spaudžiamas atsistatydinti dėl to, kad prarado daugumą parlamente, ir dėl savo administracijos atsako į sunkėjančią koronaviruso krizę.

Malaizijos monarchas oficialiai premjeru paskiria kandidatą, jo nuomone, turintį daugumos paramą parlamente.

Spėliojama, kad pasitraukus dabartiniam vyriausybės vadovui, nauja vyriausybė būtų suformuota be rinkimų dėl būgštavimų, kad balsavimas galėtų apsunkinti koronaviruso protrūkį.

Tačiau nesant aiškaus premjero įpėdinio, tikėtina, kad šalies laukia ilgos politinės derybos, kol parlamentarai mėgins suformuoti veiksnią koaliciją.

Muhyiddinas Yassinas, kaip į skandalą įsivėlusios koalicijos vadovas, atėjo į valdžią pernai kovą be rinkimų, žlugus dvejus metus gyvavusiai reformistų vyriausybei su Mahathiru Mohamadu priešakyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)