Per televiziją kalbėdamas N. Maduro sakė, kad M. Pence'as trečiadienį apsijuokė Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, kai paragino organizaciją pripažinti J. Guaido šalies prezidentu.

„Negaliu suprasti jo arogancijos ir susireikšminimo (...)“, - teigė N. Maduras.

Kaip pranešama, trečiadienį JAV viceprezidentas paragino JT pripažinti Venesuelos opozicijos lyderį J. Guaido teisėtu Venesuelos vadovu ir teigė, kad „N. Maduro privalo „pasitraukti“.

„Atėjo laikas Jungtinėms Tautoms pripažinti laikinąjį prezidentą Juaną Guaido teisėtu Venesuelos vadovu ir pasodinti jo atstovą šioje organizacijoje“, - sakė M. Pence'as.

Venesuela šiuo metu išgyvena didžiulę politinę krizę, šalyje vyksta kova dėl valdžios tarp J. Guaido ir prezidento N. Maduro. J. Guaido pripažino JAV, Australija, Albanija, Gruzija, Izraelis ir daugybė kitų šalių. Tuo metu prezidentą N. Maduro remia Rusija, Baltarusija, Bolivija, Iranas, Kuba, Nikaragva, Salvadoras, Sirija ir Turkija.

Opozicijos lyderis J. Guaido sausio 23 d. pasiskelbė laikinuoju šalies prezidentu ir pareiškė, kad N. Maduro perrinkimas pernai buvo neteisėtas.