Leidinio duomenimis, Madrido vadovė kritikavo pastaruosius Baltųjų rūmų šeimininko sprendimus sugriežtinti JAV migracijos politiką.

„Mes žinome, kad tai teisėtai paskirta vyriausybė, kurią remia daug piliečių, bet XXI amžiuje mes matome didžiulį žmogaus teisių pažeidimą, kaip ir valdant vyriausybei, kuri iš pradžių irgi buvo remiama“, – pareiškė M. Carmena prieš prasidedant posėdžiui merijoje.

„ABC“ nepateikia tikslios citatos, patvirtinančios, kad M. Carmena palygino D. Trumpą su A. Hitleriu. Bet tai, kad toks palyginimas buvo, patvirtina ir kitos Ispanijos žiniasklaidos priemonės: naujienų agentūra EFE, laikraštis „El Pais“ ir t. t.

Po miesto vadovės žodžių Piliečių partijos ir Ispanijos socialistų darbininkų partijos atstovai salėje ėmė ploti. Savo ruožtu Liaudies partijos (LP) atstovė Esperanza Aguirre nesutiko su M. Carmenos nuomone ir pažymėjo, kad Amerikos vadovybės sprendimai „gali patikti arba nepatikti“. LP atstovė paragino neduoti „demokratijos pamokų iš Europos, kur atsirado blogiausias pasaulyje totalitarizmas“.

Anksčiau D. Trumpas pasirašė du įsakus, iš kurių vienas susijęs su pabėgėlių priėmimu ir migracijos politikos griežtinimu.