Ispanijos sostinėje šimtai protestuotojų degino plastikinius šiukšlių konteinerius ir blokavo siauras gatveles Lavapieso rajone. Vienas naujienų agentūros „The Associated Press“ reporteris pranešė matęs, kaip demonstrantai svaidė akmenis į riaušių policininkus.

Riaušininkai taip pat padegė vieno banko skyriaus fasadą ir išdaužė autobusų stotelės stiklines pertvaras.

Madrido greitosios pagalbos tarnyba pranešė, kad 16 policininkų ir keturiems civiliams buvo suteikta pagalba dėl nedidelių sužeidimų.

Ispanijos naujienų agentūra „Europa Press“ citavo policijos informaciją, kad minėtas gatvės prekiautojas mirė bėgdamas nuo pareigūnų, sustojus širdžiai ir kvėpavimui.

„Labai apgailestauju dėl piliečio mirties Lavapiese“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Madrido merė Manuela Carmena.

Ji pridūrė, kad miesto vyriausybė „nuodugniai ištirs, kas įvyko, ir imsis atitinkamų priemonių“.

Doudou Dioufas, prisistatęs mirusio prekiautojo draugu, sakė, kad šis vyras Ispanijoje gyveno 12 metų ir tris kartus kreipėsi dėl leidimo gyventi, bet jo negavo.

„Jis buvo geras žmogus. Jis to nenusipelno“, – sakė D. Dioufas.

Vienas gyventojas, prisistatęs tik Marcoso vardu, „The Associated Press“ sakė, kad anksčiau ketvirtadienį matė, kaip pėsti ir motociklais važiuoti policininkai vijosi grupę gatvės prekiautojų afrikiečių. Pasak Marcoso, gaudynės prasidėjo Madrido centre esančioje Saulės vartų (Puerta del Sol) aikštėje ir tęsėsi Lavapieso kryptimi.