Paklaustas apie galimą Rusijos sportininkų dalyvavimą Paryžiuje neutraliu statusu, E. Macronas pridūrė: „Tikiuosi, kad tai yra olimpinio pasaulio sąžinės sprendimas. Ne priimančioji valstybė turi nuspręsti, ką turėtų daryti Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK)“.

Jis pridūrė sporto dienraščiui „L‘Equipe“: „Aš visiškai pasitikiu Thomu Bachu (TOK prezidentu)“.

Rusijos ir Baltarusijos sportininkai nuo 2022 metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, susidūrė su daugybės sporto šakų sankcijomis.

Nepaisant tebesitęsiančio karo, TOK rekomendavo leisti sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos varžytis tarptautinėse varžybose kaip individualiems ir neutraliems sportininkams.

Asmenys, kuriems leidžiama vėl integruotis į pasaulio sportą, turi atitikti tam tikras sąlygas. Tarp tokių – varžytis po neutralia vėliava ir įrodyti, kad jie aktyviai nerėmė karo Ukrainoje.

„Akivaizdu, kad Paryžiaus žaidynėse negali būti Rusijos vėliavos, manau, kad dėl to sutariama, – pridūrė E. Macronas interviu „L‘Equipe“. – Rusijai, kaip šaliai, nėra vietos jei ji vykdo karo nusikaltimus, deportuoja vaikus“.

„Tikrasis klausimas, kurį turės išspręsti olimpinis pasaulis – kokią vietą skirti šiems Rusijos sportininkams, kurie galbūt treniravosi visą gyvenimą ir taip pat gali būti šio režimo aukos“, – pridūrė jis.

Tačiau E. Macronas svarstė, kaip atskirti Rusijos sportininkus – režimo bendrininkus, nuo tų, kurie yra režimo aukos. „Štai kur tikrasis klausimas“, – sakė jis.

Pasak jo, TOK turi priimti teisingą ir ukrainiečiams suprantamą sprendimą: „Tai yra pusiausvyros paieška, ir mes turėsime ją surasti“.