E. Macronas sakė, kad ES lyderiai pagarbiai išklausė V. Orbaną, tačiau „ši pagarba reiškia atsakomybę“, todėl V. Orbanas turi „elgtis kaip europietis, o ne laikyti įkaite politinę pažangą“.

E. Macronas: Ukrainos narystė ES dar labai toli


Prancūzijos prezidentas E. Macronas penktadienį perspėjo, kad Ukrainos narystė Europos Sąjungoje (ES) dar toli, nepaisant proveržio per ES viršūnių susitikimą Briuselyje.

Paklaustas, kaip didelio Ukrainos žemės ūkio sektoriaus priėmimas į ES paveiks Prancūzijos ūkininkus, E. Macronas atsakė, kad dar yra laiko pasiruošti.

„Esame dar labai toli nuo realios plėtros priimant Ukrainą ir bet kokiu atveju plėtrai, kad ir kokia ji būtų, reikės nuodugnios mūsų taisyklių reformos, todėl tai bus įmanoma tik dideliu mastu padidinus finansavimą“, – sakė jis.

Ukraina ragina ES sausį atblokuoti 50 mlrd. eurų paramos sumą


Ukraina penktadienį paragino Europos Sąjungą (ES) sausį skirti jai Briuselio numatytą 50 mlrd. eurų finansinę pagalbą, kurią užblokavo Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

„Tikimės, kad 2024 m. sausį bus užbaigtos visos reikiamos teisinės procedūros, o tai leis mums kuo greičiau gauti atitinkamą finansavimą“, – sakoma Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją