„Mes, be kita ko, aptarsime situaciją savo rytinėse kaimynėse, konkrečiai – Ukrainoje ir Baltarusijoje“, – prieš derybas kalbėjo E. Macronas.

A. Merkel savo ruožtu pareiškė, kad su E. Macronu aptars, „ar įmanoma sėkmė Normandijos formato rėmuose“, turėdama galvoje vadinamąjį Normandijos ketvertą, kuriam priklauso Vokietija, Prancūzija, Ukraina ir Rusija.

„Dabar Ukrainoje sudėtinga situacija, pažangos mažai“, – pridūrė ji.

Vokietijos kanclerė pažymėjo, kad dar viena svarbi derybų tema bus Afganistanas ir pagalbos afganams teikimas.

„Kalbėsime apie tai, ką reiškia NATO misijos Afganistane pabaiga, ir apie būsimas kovos su terorizmu misijas, ko galime pasimokyti iš šios [misijos] nesėkmingos pabaigos“, – kalbėjo A. Merkel.

Šios derybos yra veikiausiai vienas paskutiniųjų oficialių A. Merkel ir E. Macrono susitikimų. Rugsėjo 26 dieną Vokietijoje vyks parlamento rinkimai, o A. Merkel jau prieš kelerius metus yra pareiškusi, kad nebesieks dar vienos kadencijos kanclerio poste.

Pastaraisiais metais A. Merkel palaikė itin intensyvius ryšius su E. Macronu, reguliariai aptardama su juo tarptautinės darbotvarkės klausimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)