Prancūzijos vadovas telefonu „paprašė Vladimiro Putino padaryti viską, kad Sirijos režimas liautųsi bloginęs nepakeliamą humanitarinę padėtį Rytų Gutoje ir Idlibe“, – sakoma prancūzų prezidentūros pranešime.

Rusija palaiko Sirijos režimo pajėgas ir teikia joms paramą septynerius metus trunkančiame pilietiniame kare, o V.Putinas yra laikomas didžiausią įtaką Sirijos prezidentui Basharui al Assadui darančiu užsienio lyderiu.

Per penkias dienas Sirijos vyriausybės pajėgų antskrydžių sukilėlių kontroliuojamame Rytų Gutos anklave jau žuvo daugiau nei 220 civilių gyventojų, pranešė AFP korespondentas penktadienį.

E. Macronas sakė, kad yra „susirūpinęs dėl ženklų, rodančių apie galimus kelis chloro dujų panaudojimo atvejus prieš civilius gyventojus Sirijoje per kelias paskutines savaites“.

Užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas trečiadienį pareiškė, jog „visi įkalčiai“ leidžia manyti, kad buvo panaudotas cheminis ginklas.

Tačiau gynybos ministrė Florence Parly penktadienį buvo santūresnė, kai jos paklausė, ar Damaskas peržengė E. Macrono gegužę nubrėžtą „raudoną liniją“. Tuomet Prancūzijos vadovas pareiškė, kad cheminio ginklo panaudojimas sulauks Prancūzijos atsako.

„Šiuo metu, kadangi mes nežinome, kas atsitiko ir (nežinome) tų įvykių pasekmių, mes negalime pasakyti, kad yra taip, kaip jūs sakote, kad yra“, – pareiškė ministrė, atsakydama į radijo „France Inter“ klausimą apie peržengtą „raudonąją liniją“.

Kalbėdamas su V. Putinu E. Macronas pasveikino „dvišalių santykių dinamiškumą“, kuriam postūmį davė pirmasis jų dvišalis susitikimas Versalyje gegužės mėnesį, sakoma pranešime.

E. Macronas taip pat patvirtino, kad pirmą kartą kaip prezidentas vyks į Rusiją dalyvauti Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume, kuris vyks gegužės 24-26 dienomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)