Taip pat jis aiškiai perspėjo visas kovotojų grupuotes, siekiančias mesti iššūkį jo valdžiai, kad visi turi paklusti įstatymams. Kovotojai teigia, kad visa garbė dėl Izraelio pasitraukimo, kuris buvo užbaigtas pirmadienį, turi atitekti jiems.

"Gyventojų evakuacija ir karių išvedimas iš Gazos ruožo jokiu būdu nereiškia, kad okupacija baigta", - teigė jis palestiniečių televizijos transliuotoje kalboje.

"Šiandien Gaza, rytoj - Vakarų krantas ir Rytų Jeruzalė", - pridūrė jis, turėdamas omenyje palestiniečių reikalavimus atgauti teritorijas, okupuotas per 1967 metais vykusį Artimųjų Rytų karą, ir jose įkurti savo valstybę.

Vienas pagrindinių M.Abbaso tikslų - nutraukti kovotojų veiklą Gazos ruože, kuri ypač suaktyvėjo per sukilimus prieš Izraelį nuo 2000 metų. Jis teigė, kad visi turi būti pavaldūs vienai valdžiai.

"Mes niekam neleisime sugriauti šio pasiekimo ir tam netinkami jokie pasiteisinimai, - teigė jis. - Mes neleisime, kad kovotojai keltų chaosą, puldinėtų ir grobstytų svetimą nuosavybę mėgindami perimti valdymą į savo rankas".