Kartu su juo autobusu keliavo ir opozicinės partijos Ukrainoje „Batkivščyna“ lyderė Julija Tymošenko bei keli jos frakcijos parlamente nariai. Autobuse buvo ir frakcijoms nepriklausantys deputatai Dmitrijus Dobrodomovas bei Viktoras Čiumakas ir partijos „Spravedlyvist“ („Teisingumas“) vadovas Valentynas Nalyvaičenka.

M. Saakašvilis tvirtina neplanuojąs versti Ukrainos prezidento sekmadienį.

„Neturiu planų ką nors versti, – sakė jis anksčiau Gruzijos televizijos kanalui „Rustavi-2“. – Mano planai – atvažiuoti ir ginti savo teises teisme be ekscesų“.

Perėjos Ukrainos pusėje įvyko M.Saaakšvilio sąjungininkų ir priešininkų susistumdymas, pranešė agentūros „RIA novosti“. Pasak jos korespondento, „apie 100 šalininkų pasipiktino, kad atvyko ir vadinamųjų „tituškomis“ vadinamų provokatorių“. Įsikišo policija, kuri apsupo įtariamuosius provokatorius.

M.Saakašvilis, komentuodamas apie Ukrainos valdžios reakciją į jo planus, sako kad P.Porošenka jo bijąs.

Saakašvilis vyksta Lenkijos ir Ukrainos sienos link su savo šeima ir Julija Tymošenko

„Porošenka galvoja – jei aš atvažiuosiu į Ukrainą, jis bus nuverstas, kalbėjo jis. – Matyt, jo nuomonė apie mane perdėta. Nežinau, kas jam tai įkalė į galvą. (Eduardas) Ševardnadzė taip manęs nebijojo, kaip jis. Negaliu to paaiškinti. Tačiau, kadangi tiek žmonių atėjo manęs palaikyti, matyt, dėl to bijoma“.

Paklaustas, ar nebijąs, kad atvykęs į Ukrainą bus išduotas Gruzijai, M.Saakašvilis atsakė, tokį variantą atmetąs, bet esąs pasirengęs bet kuriam scenarijui. Jei P.Porošenka būtų to norėjęs, galėjęs išduoti jį anksčiau.

Žešuvo mieste, esančiame maždaug už 90 km nuo Ukrainos sienos, jis sakė žurnalistams neturįs plano tam atvejui, jei nebūtų įleistas į Ukrainą.

„Neketinu rengti jokių maidanų, aš ketinu tik įvažiuoti į Ukrainą“, – teigė M.Saakašvilis.

„Nors labai malonu, kad šimtai žmonių susirinko šiandien ne miesto centre, o praktiškai laukuose, kad apgintų ne tiek mane, kiek mano teises“, – pažymėjo jis.

J.Tymošenko žurnalistams pareiškė, kad į Žešuvą sekmadienį atvyko Ukrainos liaudies deputatų grupė ne tik palaikyti M.Saakašvilio, o ir apginti demokratijos vertybes ir neleisti Ukrainoje įsigalėti diktatūrai.

Tokia proga „Batkivščyna“ lyderė paragino „visus susivienyti“ ir kurti Ukrainoje laisvą ir demokratinę visuomenę.