Dokumentai su aktorės kaukolės rentgenograma bus parduodami lapkritį aukcionų namuose „Julien‘s“ Beverli Hilse (JAV). Pradinė kaina – 30 tūkst. dolerių (76,4 tūkst. Lt), informuoja telegraph.co.uk.

Kaip rašoma Holivudo plastinės chirurgijos gydytojo Michaelo Gurdino (pas kurį M. Monroe pirmą kartą atėjo 1958 m.) užrašuose, didžiausias aktorės nusiskundimas buvo deformuotas smakras.

Taip pat rašoma, kad 1950 m. jai įstatė implantą į smakro kremzlę, bet jis pamažu ėmė tirpti.

Aukcionų namų „Julien‘s“ atstovo spaudai teigimu, M. Monroe taip pat buvo atlikta nosies galiuko korekcija.

Paskutiniame gydytojo įraše 1962 m. birželio 7 d. minima, kad aktorė vidurnaktį parkrito ir nuo sutrenkimo jai sutino nosis. Prisegtos šešios nosies ir dantų rentgenogramos, taip pat rašoma, kad jai nestipriai lūžo nosis.

Gydytojų užrašuose aktorė vadinama Joan Newman slapyvardžiu. Rašoma, kad pacientės ūgis – 1,67 m, svoris – 52,1 kg.

Kitą dieną (birželio 8 d.) su aktore nutraukė sutartį dėl filmavimosi kino juostoje „Something’s Got to Give“.

Ji mirė 1962 m. rugpjūčio 5 d. nuo raminamųjų perdozavimo, būdama 36 m.

Aukcionų namų „Julien‘s“ direktorius Martinas Nolanas teigė: „Niekas negalvojo, kad Marilyn Monroe buvo atlikta plastinė operacija. Tiesa, visada būta spėlionių. <...> Galvota, kad ji tokia graži iš prigimties, jog niekas nenorėjo tikėti (kad būta plastinių operacijų).

Medikų užrašuose taip pat rašoma, kad 1956 m. gyvenant Jungtinėje Karalystėje aktorei diagnozuota leukopenija (leukocitų sumažėjimas). Po metų Niujorke jai buvo negimdinis nėštumas.