Prisiekusieji – šeši vyrai ir šešios moterys – priėmė nuosprendžius dėl šešiolikos klausimų, kuriuos pateikė dainininko šeima penkis mėnesius trukusiame teisme, skelbia news.sky.com.

Jie nustatė, kad „AEG Live“ tikrai pasamdė daktarą C. Murray prieš dainininkui ketinant sugrįžti ant scenos, tačiau nebuvo taip, kad jis nebūtų pajėgus atlikti tokį darbą.

Šis nuosprendis užbaigė visus tolimesnius svarstymus dėl žalos atlyginimo bei mirties kaltininko nustatymo.

Conradas Murray
Medikas C. Murray buvo nuteistas 2011 metais dėl netyčinės žmogžudystės už tai, kad 2009 metais M. Jacksonui davė pernelyg didelę chirurginio anestetiko propofolio dozę.

Kaltinamosios pusės advokatas Marvinas Putnamas pareiškė: „Prisiekusiųjų sprendimas visiškai išteisina „AEG Live“, buvo patvirtinta tai, ką mes žinojome nuo pat pradžių – nors Michaelo Jacksono mirtis buvo siaubinga tragedija... „AEG Live“ prie tos tragedijos neprisidėjo“.

Ieškinį dėl penkiasdešimtmečio dainininko mirties pateikė M. Jacksono 83 metų motina Katherine bei trys jo vaikai. Šeima tvirtino, kad koncertinė firma „AEG Live“ aplaidžiai pasamdė C.Murray rūpintis M. Jacksono būkle ir ignoravo požymius, kad kūrinio „Thriller“ atlikėjas prieš mirtį buvo prastos sveikatos.