„Jis ėmė sirgti ta pačia liga, kuri kadaise kamavo ir mane – pernelyg dideliu pasitikėjimu savimi. Jis save laiko paties Dievo pavaduotuoju“, – atsakydamas į vieną iš klausimų apie dabartinį Rusijos prezidentą pareiškė naują knygą pristatantis politikas.

Nauja M. Gorbačiovo knyga „Posle Kremlia“ – straipsnių, kuriuose pasakojama, kuo 1991 metais žlugus Sovietų Sąjungai užsiėmė buvęs sovietų lyderis, rinkinys.

M. Gorbačiovo fondo puslapyje internete skelbiama, kad į knygą sudėti „darbiniai užrašai iš susitikimų ir derybų, kelionių įspūdžiai, žiniasklaidos vertinimai, bendražygių ir oponentų požiūriai, interviu, ataskaitų, paskaitų ir kitos M. Gorbačiovo veiklos santraukos“.

M. Gorbačiovas parašė ne vieną knygą, esė, straipsnį. 2012 metais pasirodė jo autobiografinė knyga „Najiedine s saboj“ (Vienui vienas).

1985-1991 metais M. Gorbačiovas ėjo komunistų partijos Centrinio komiteto generalinio sekretoriaus pareigas. 1990-1991 metais jis buvo pirmasis ir vienintelis Sovietų Sąjungos prezidentas.