Kaip skelbia UNIAN žurnalistai, tokią nuomonę M. Chodorkovskis sekmadienį išsakė per susitikimą su visuomenininkais ir žurnalistais meno centre „Izoliacija“ Donecke.

„Rusijos nesulaikys jokios sankcijos“, - pareiškė M. Chodorkovskis.

M. Chodorkovskis paaiškino, jog dėl „šiandien turimų rezervų, „energijos srautų keitimo specifikos“ ir kitų priemonių, sankcijų sukelti nepatogumai artimiausius penkerius metus Rusijai esminių problemų nesukels.

„Situacija blogės, tačiau nebus kritinė“, - apie Rusijos ekonomiką kalbėjo M. Chodorkovskis.

M. Chodorkovskis patikino, jog Rusijos ir Ukrainos visuomenės priklauso skirtingoms kategorijoms - Ukrainoje yra demokratijos elementų, o Rusijoje netyla prieš Ukrainą nukreipta propaganda, paralyžavusi nemenką visuomenės dalį.

„Svarbu suprasti, jog, nors gyvenate nelabai gerai ir skurdžiai, vis dėl to gyvenate demokratinėje valstybėje, o rusai gyvena autoritarinėje šalyje, kuri šiuo metu kaip tik virsta totalitarine“, - konstatavo M. Chodorkovskis.

M. Chodorkovskis pažymėjo, jog V.Putino režimui pavyko rusams primesti priešą – priešą, kuris vaizduojamas kaip fašistas, nuožmus Ukrainos sukilėlis.

Kaip teigia buvęs verslininkas, rusai tiki, jog Ukrainoje į valdžią atėjo fašistai – „šis propagandinis štampas giliai įsisėdo į jų sąmonę“.

„Šiandien pats Putinas ir didelė dalis Rusijos žmonių minta propaganda ir yra pasirengę gelbėti kaimyninę tautą“, - konstatavo M. Chodorkovskis.