„Vaikinai, galite vėl pradėti ir išsigalvoti naujų baudžiamųjų bylų, leisti beprotiškus pinigus kvailų knygų apie mane prezentacijoms, tyčiotis iš mano nuotraukų, kabinti jas Naujajame Arbate, grasinti mano šalininkams, į mane nutaikyti trolių fabrikus. Galite išrasti dar milijoną spaudimo darymo būdų. Aš nesiliausiu. Taip ir žinokite“ – rašo jis.

Jau anksčiau M. Chodorkovskis prašė Tiriamojo komiteto patikslinti, ar bylos atnaujinimas nėra „reakcija į Hagos teismo sprendimą ar į straipsnių apie Rusijos ateitį po V. Putino seriją“.

„Tiriamasis komitetas politika nesidomi. (...) Mes ištiriame tik tas publikacijas, kurių autoriumi pripažintas Chodorkovskis. Ne mūsų kaltė, kad visi tie straipsniai yra baudžiamieji“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašo V. Markinas.

DELFI primena, kad Rusijos tyrėjai antradienį pareiškė, kad Kremlių kritikuojantis M.Chodorkovskis galėjo būti susijęs su vieno miesto Sibire mero nužudymo užsakymu ir kad jie sieks apklausti buvusį naftos magnatą.

Tyrėjai paskelbė atnaujiną 1998 metais buvusios žmogžudystės bylą, kai M.Chodorkovkis, buvęs naftos bendrovės „Jukos“ savininkas mėgina mesti iššūkį valdžios įsikibusiam prezidentui Vladimirui Putinui.

Tyrimų komitetas, kuris raportuoja tiesiogiai V.Putinui, pareiškė turįs naujų duomenų, leidžiančių iš naujo pradėti Neftejugansko mero Vladimiro Petuchovo nužudymo bylą. Šiame mieste veikė didžiausia „Jukos“ įmonė.

„Pagal Tyrimų komiteto žinioje atsidūrusią operatyvinę informaciją, tos žmogžudystės užsakovo ir kitų itin sunkių nusikaltimų užsakovo vaidmenyje galėjo būti tiesiogiai „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis“, – sakė Tyrimų komiteto atstovas V. Markinas, bet apie papildomus kaltinimus nekalbėjo.

Tyrėjai ketina apklausti „liudininkus ir įtariamuosius, tarp kurių tikriausiai bus ir M.Chodorkovskis“, sakoma V.Markino pranešime, kuriame dar priduriama, kad tai, jog M.Chodorkovskis gyvena Šveicarijoje, nebus kliūtis atlikti tyrimą.

M.Chodorkovskio advokatas Vadimas Kliuvgantas ir magnato atstovė spaudai Olga Pispanen atsisako komentuoti šiuos kaltinimus.

„Aš fantazijų nekomentuoju, ir prasimanymų taip pat“, – sakė V.Kliuvgantas.

„Nėra ko čia komentuoti“, – pasakė ir O.Pispanen, dar pažymėdama, kad reakcija galėtų būti, kai bus gauta daugiau informacijos.