Po antros suėmimų bangos tyrėjai šiuo metu apžiūri trofėjus, rašo kompravda.eu. Kaip galima matyti teisėsaugos išplatintose nuotraukose, buvęs Dagestano švietimo ministro, įtakingos grupuotės vadovo Šachabaso Šachovo, neseniai sulaikyto ir išvežto į Maskvą, butas atrodo išties įspūdingai. Veikiausiai šis auksu spindintis būstas su keliais baseinais bus pridėtas prie baudžiamosios bylos. Šiuo metu iš Dagestano sostinės Machačkalos specialieji lėktuvai vis išskraidina apsivogusius šalies valdininkus į Maskvą.

Rusijos teisėsaugininkai, kovojantys su korupcija, jau seniai siekė, kad Dagestano valdininkai paaiškintų, kaip jie ir jų giminaičiai įsigijo prabangius namus, butu, gamyklas ir fabrikus.

Į Machačkalą atskridęs Rusijos generalinis prokuroras Jurijus Čaika pavedė išaiškinti, iš kokių šaltinių buvo gautos lėšos, už kurias buvo pastatyti prabangūs Dagestano valdininkų namai (dauguma pastatyti draudžiamoje draustinio teritorijoje).

Pavyzdžiui, prabangaus buto savininkas buvęs švietimo ministras Š. Šachovas kaltinamas įsigijęs buvusio restorano pastatą Chalimbekaulo kaime būsimam vaikų darželiui už gerokai didesnę kainą – 12 mln. rublių kainavusį pastatą valdininkai pirko už 31,8 mln. rublių.

Ieškomas ir buvusio Dagestano švietimo ministro sūnėno Muslimo Gamzatovo, kuris, tyrėjų informacija, gavo 1,1 mln. rublių iš sveikatingumo stovyklų už teisę priimti vaikus poilsiauti.

Didžiausią nuostabą kelia mokyklos Kaspijske statybos – joms iš iždo buvo skirta daugiau nei milijardas rublių. Maskvos tyrėjai spėjo užfiksuoti tik šimtą milijonų iš pavogtų pinigų, bet, regis, jų laukia begaliniai horizontai.

O auksiniame Š. Šachovo bute gyvenas naujas šeimininkas – naujas švietimo ministras Ummupazilis Omarovas.