ESBO stebėtojai teigia, kad „užfiksavo taip vaidinamos „Donecko liaudies respublikos“ keturių kolonų sunkiosios artilerijos atitraukimą. Kiekvienu atveju misiją lydėjo „Donecko liaudies respublikos“ kariuomenės atstovai, pajėgos buvo sutelktos į iš anksto nustatytą vietą“ ,- teigiama ESBO misijos ataskaitoje, rašo „Unian“.

Pirmoji kolona įsitvirtino 5 km. nuo Donecko atstumu, kurią sudarė penkios raketinės sistemos „Grad“, viena – BTR-80 ir kitas karinis transportas. Karlo Markso kaime kovotojai patraukė keturias sistemas „Grad“ ir sunkvežimį. Donecko ir Novozarevke srityje koloną sudaro keturios raketinės sistemos „Grad“ ir sunkvežimis.

Taip pat prorusiškų separatistų pusėje misija užfiksavo keletą tankų ir sunkvežimių, kurie nėra pažymėti ir kuriuos transportavo uniformuoti asmenys. Taip pat šalia Ilovaysko užfiksuota 60 baltų sunkvežimių su taip vadinama „humanitarine pagalba“ iš Rusijos.

Kaip rašoma ESBO ataskaitoje, „Luhansko nepriklausoma respublika“ pasiūlė stebėtojams užfiksuoti dviejų ginkluotės kolonų atitraukimą. „Pirmoji misija vykdyta šalia Brianka kaimelio, koloną sudarė vienas šarvuotis, keturi savaeigiai haubicos, penkios raketinės sistemos „Grad“ ir sunkvežimis. Kitą kolona, kurią sudarė penkios haubicos, stebėtojai užfiksavo 7 km. į pietus nuo Luhansko centro“,- rašoma ESBO pranešime.

Stebėtojai sekė ginkluotės atitraukimo procesą iki pat sutartos teritorijos vietos. Planuojama, kad ginkluotės atitraukimo proceso eiga bus fiksuojama kasdien specialioje ESBO misijos svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (516)