Rusija nepateikė naujų komentarų dėl branduolinių ginklų atgabenimo į Baltarusiją.

„Branduolinės amunicijos perdavimas prasidėjo“, – sakė A. Lukašenka žurnalistams per vizitą Maskvoje.

A. Lukašenka leido, kad jo teritorija, besiribojanti su Ukraina ir ES bei NATO narėmis Lenkija ir Lietuva, taptų Rusijos puolimo Ukrainoje atspirties tašku.

Kovo mėnesį V. Putinas paskelbė, kad dislokuos taktinius (arba trumpojo nuotolio) branduolinius ginklus Baltarusijos teritorijoje, ir sulaukė Vakarų pasmerkimo.

A. Lukašenka sakė, kad trečiadienį Putinas jam pranešė, jog pasirašė dekretą dėl perdavimo.

Baltarusijos opozicijos lyderė Svetlana Cichanouskaja ketvirtadienį pareiškė, kad šis žingsnis „ne tik sukels pavojų baltarusių gyvybėms, bet ir sukurs naują grėsmę Ukrainai ir visai Europai“. „Baltarusiai taps Rusijos imperinių ambicijų įkaitais“, – pridūrė ji.

Taktiniai branduoliniai ginklai yra mūšio lauko ginklai, kurie, nors ir yra niokojantys, turi mažesnį galingumą, palyginti su tolimojo nuotolio strateginiais ginklais.

V. Putino pareiškimas sukėlė baimę dėl branduolinio konflikto, tačiau ekspertai ir vyriausybės teigė, kad mažai tikėtina, jog ginklų perdavimas pakeistų karo eigą.

Balandžio mėnesį Baltarusijos kariai dalyvavo mokymuose, kaip naudotis branduolinį ginklą galinčiomis nešti Rusijos raketų sistemomis

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)