Kaip rašo CNN, A. Lukašenka tokį komentarą išsakė susitikime su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu.

„Šiandienos susitikimas vyksta labai sudėtingu metu, reikalaujančiu naujų, nestandartinių požiūrių ir atsakingų politinių sprendimų“, – trečiadienį tvirtino Baltarusijos autoritaras.

Pasak jo, tokios priemonės turi būti pasitelktos siekiant užkirsti kelią „pasaulinei konfrontacijai, kuri neturės laimėtojų“. „Būtent todėl Baltarusija aktyviai teikia taikos pasiūlymus ir visapusiškai palaiko jūsų iniciatyvą dėl tarptautinio saugumo“, – tvirtino A. Lukašenka.

Baltarusijos vadovas kalbėjo praėjus keletui dienų po to, kai Kinija pristatė savo siūlymus dėl taikos Rusijos užpultoje Ukrainoje. Pekinas ragino abi puses nutraukti karo veiksmus ir sėsti prie bendro derybų stalo. Nepaisant to, šiame dokumente Pekinas aiškiai nenurodė, kad Rusija privalo išvesti savo karius iš Ukrainos. Siūlymuose Kinija pasmerkė „vienašališkų sankcijų“ naudojimą.

Baltarusija yra artima Rusijos sąjungininkė. Šalis leidžia Rusijos kariuomenei naudotis savo teritorija vykdant brutalią invaziją į Ukrainą. Nepaisant to, Baltarusijos ginkluotosios pajėgos karo veiksmuose oficialiai nedalyvauja.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją