Taip pat jis pažadėjo, kad, remdamasis operacijos išvadomis, „pateiks pretenzijų“ Vokietijos valdžiai.

„Po šiandien užbaigtų kontržvalgybinių veiksmų pretenzijų pateiksime jau ne Heiko Maasui, Vokietijos užsienio reikalų ministrui, bet pačiai kanclerei ir dar kai kam iš Vokietijos vadovų“, – A. Lukašenką cituoja naujienų agentūra „BelTa“.

„Daugiau informacijos – vėliau“, – pridūrė jis.

Tariamos operacijos smulkmenų jis kol kas neatskleidė.

„Mums atrodė, kad jie (Vakarai – red. past.) mus dusins ekonomiškai“, – pažymėjo A. Lukašenka. „Ne. Šalies viduje tęsiasi didesnio masto teroras, nukreiptas prieš žmones ir objektus“, – pridūrė A. Lukašenka, tačiau nepaaiškino, ką turi omenyje.

Minskas pareikalavo iš Goethe instituto per mėnesį nutraukti veiklą Baltarusijoje

Baltarusijos valdžia pareikalavo iš vokiečių Goethe (Gėtės) instituto (Goethe-Institut) per mėnesį nutraukti savo veiklą šalyje, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė instituto atstovė Berlyne Jessica Kraatz Magri.

„Goethe instituto pareikalauta per artimiausias keturias savaites nutraukti darbą. Labai apgailestaujame dėl šio baltarusių vyriausybės noro ir tikimės greit gauti galimybę pratęsti savo veiklą“, – sakė atstovė.

Pasak jos, kol kas anksti kalbėti apie šios Vokietijos kultūros įstaigos, visuomeninės organizacijos darbo Baltarusijoje perspektyvas.

Anksčiau Baltarusijos valdžia dėl nežinomų priežasčių pareikalavo nutraukti Goethe instituto ir Vokietijos akademinių mainų tarnybos DAAD veiklą šalyje.

Vokiečių kalbą populiarinantis Goethe institutas Baltarusijoje dirba nuo 1993 metų.

Instituto filialai visame pasaulyje rodo filmus, spektaklius vokiečių kalba, organizuoja kitus kultūrinius renginius, siūlo vokiečių kalbos kursus.

DAAD informacinis biuras Minske pradėjo dirbti 2003 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)