„LLR Kijevui perdavė pirmuosius keitimosi dalyvius. Tai 25 žmonės“, – pranešė televizijos kanalo laidų vedėjas, remdamasis LLR ombudsmene Olga Kobceva.

Ukrainos valdžia ir šalies rytuose įsitvirtinę prorusiški separatistai sekmadienį ties fronto linija vykdo prieštaringai vertinamą apsikeitimą kaliniais.

„Majorsko kontrolės punkte prasidėjo suimtųjų paleidimo procesas“, – skelbia įrašas oficialioje Ukrainos prezidento paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Kiek žmonių bus apsikeista, tebėra nežinoma.

Taip pat niekieno nepripažintos „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) atstovė Darja Morozova anksčiau pareiškė, jog separatistai Kijevui perduos 55 žmones, o jiems bus perduoti 87 kaliniai.

Ji sakė, jog pirmoji kalinius Kijevui perduos LLR.

„Luhansko atstovai įvažiavo į Ukrainos teritoriją. Jeigu viskas įvyks sklandžiai, po to keisimės mes, DLR“, – pareiškė D. Morozova.

Jos teigimu, DLR yra pasirengusi Kijevui perduoti 55 sulaikytuosius mainais į 87 savo šalininkus.

Per gruodžio 9-ąją Paryžiuje įvykusį Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Ukrainos lyderių susitikimą buvo susitarta iki 2020 metų kovo Rytų Ukrainoje paskelbti visiškas paliaubas ir tęsti pajėgų atitraukimą nuo konflikto šalių sąlyčio linijos.

Paryžiuje pirmą kartą akis į akį susitikę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis susitarė dėl konflikto Rytų Ukrainoje deeskalavimo priemonių.

Gruodžio 9-ąją įvykusios keturšalės derybos buvo pirmas toks viršūnių susitikimas per pastaruosius trejus metus.

Nuo separatistinio konflikto Rytų Ukrainoje pradžios 2014 metais žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių ir daugiau kaip milijonas buvo priversti palikti savo namus. Šis konfliktas smarkiai pagilino Rusijos priešpriešą su Vakarų valstybėmis, už pagalbą separatistams ir Maskvos įvykdytą Krymo aneksiją paskelbusioms sankcijų.