Buvo pranešama, kad banditai šaudo į teisėsaugininkus. Apie tai pranešė Ukrainos nacionalinės gvardijos spaudos tarnyba.

Šaudoma ne tik iš automatinių šautuvų, bet ir iš kulkosvaidžių ir minosvaidžių. Šiuo metu mūšis tebevyksta, kariai gina karinį dalinį nuo teroristų.

Separatistai užėmė karinį dalinį Luhanske

Separatistai užėmė Luhanske dislokuojamą Ukrainos vidaus kariuomenės dalinį, sprendžiamas karių likimas. Apie tai birželio 4 d. pranešė vienas iš teroristų.

„Visi kariai pasidavė. Šiuo metu sprendžiama, ką su jais daryti“, - informavo jis.

Kaip praneša UNIAN, gana nemažai teroristų sužeisti, tačiau kalbėti sutikęs teroristas atsisakė atskleisti, ar yra žuvusių. Kaip buvo pranešama birželio 3 d. vakarą, daugiau nei 300 ginkluotų smogikų apsupo patruliuojantį Luhanske dislokuojamą Ukrainos Nacionalinės gvardijos milicijos pulką. 00.35 val. pateiktais duomenimis, susirėmimai Luhanske dar tęsėsi.

Per mūšį buvo sužeisti trys vyriausybinių pajėgų kariai, pranešė Nacionalinės gvardijos spaudos tarnyba.

Sukilėliai apšaudė bazę iš automatų, kulkosvaidžių, minosvaidžių ir granatsvaidžių, taip pat atakavo snaiperiai.

„Teisėsaugininkai atsišaudė, kol nesibaigė visos šaudmenų atsargos – jie kovėsi iki paskutinio šovinio ... Sužeisti trys saugumo pajėgų nariai“, – sakoma pranešime, paskelbtame Nacionalinės gvardijos tinklalapyje.

Ten pat nurodoma, kad apie 20 užpuolikų buvo sužeisti, o šeši žuvo.

„Per ilgai trukusį susirėmimą ugnis visiškai sunaikino automobilių garažą ir karinio dalinio štabą; liepsnos apgadino teisėsaugininkų kareivines, – nurodė Nacionalinė gvardija. – Mūsų karinio dalinio nariai perkeliami į saugią vietą.“

Tuo tarpu Rusijos naujienų agentūros anksčiau pranešė, kad tą bazę gynę kariai pasidavė, o kovotojai juos išrikiavo aikštėje.

„Visi kariškiai pasidavė. Šiuo metu juos išrikiavo aikštėje ir sprendžia, ką su jais toliau daryti“, – naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo vieną sukilėlį.

Laikinasis prezidentas prakalbo apie karinės padėties įvedimą

Ukrainos prezidento pareigas einantis Aleksandras Turčynovas nurodė Ukrainos nacionalinio saugumo tarybos vadovui Andrejui Parubijui išnagrinėti karinės padėties įvedimo Donecko ir Luhansko srityse įvedimo klausimą. Šis įsakas paskelbtas prezidento tinklalapyje.

Pasak A. Turčynovo, karinės padėties įvedimas padėtų sustabdyti karinio konflikto eskalavimą bei sudarytų sąlygas stabilizuoti padėtį neramiuose Ukrainos regionuose. 

Prezidento įsake nurodoma, jog karinės padėties reikia tam, kad „būtų sustabdytas ir nutrauktas ginkluotas konfliktas Ukrainos teritorijoje, išvengta taikių gyventojų, kariškių ir teisėsaugos pareigūnų masinių žūčių, kad būtų stabilizuota situacija ir atkurtas normalus gyvenimas šiuose regionuose“, - rašoma įsake.

Primename, jog antradienio vakarą laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas paskelbė, kad šiaurinė Donecko sritis išvalyta nuo teroristų. Taip pat teigta, jog Antiteroristinės operacijos pajėgos įžengė į Luhansko sritį, pranešė unian.net.

„Antradienį per Antiteroristinę operaciją šiaurinė Donecko srities dalis visiškai išvalyta nuo teroristų, sunaikintos jų stovyklos, užimtas pagrindinis jų postas Semenivkoje, perimta Raudonojo Limano miesto kontrolė“, - sakė O. Turčynovas. 

Naujausiais duomenimis per susirėmimus su prorusiškais separatistais žuvo 2 ukrainiečių kariai, dar 45 yra sužeisti. Tokius duomenis pateikė Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčiukas. Jo teigimu, per operaciją nukauta maždaug 300 teroristų, dar apie 500 yra sužeisti. 

D. Tymčiukas taip pat džiaugėsi operacijos sėkme, pasak jo, operacija pasižymėjo „aukšto lygio bendradarbiavimu“ ir yra tęsiama. 

Antradienio popietę Ukrainos jėgos struktūros teroristams Raudonajame Limane buvo paskelbusios ultimatumą. Vėliau pranešta, jog Ukrainiečių pajėgos ketina atsikovoti Luhanską.