Meras, kuris yra premjero Davido Camerono Konservatorių partijos narys, sakė, kad euro zona tapo "pragaištingu projektu" ir kad Britanija turi teisę prie jos nesijungti.

B.Johnsonas atmetė planus spręsti euro zonos skolų krizę didinant ES integraciją, sakydamas, kad jie yra "antidemokratiški, todėl intelektualiai ir morališkai klaidingi", taip pat teigė, kad Britanija turėtų pasinaudoti šiais pokyčiais, iš naujo derėdamasi dėl savo santykių su Briuseliu.

"Palikime tik bendrąją rinką. Išmeskime socialinį skyrių. Išmeskime žvejybos išteklių politiką, - siūlė B.Johnsonas. - Galėtume sukonstruoti ryšį su ES, kuris būtų labiau panašus į Norvegijos ar Šveicarijos - tikrai mes tebebūtume bendrosios rinkos taryboje ir galėtume formuoti teisės aktus."

"Tai būtų iš naujo derybomis pasiekta sutartis, kurią galėtume ir turėtume pateikti Britanijos žmonių balsavimui, - pridūrė meras. - Pats laikas surengti referendumą, ir jo klausimas būtų labai paprastas: ar norime likti ES vieningoje rinkoje - taip arba ne?"

B.Johnsonas neigė, kad Britanija būtų nubausta už pastangas atitolti nuo Briuselio, "nes mūsų partneriai pripažįsta, jog tai, kas gerai Londonui, iš tiesų gerai visai ES".

"Londono ateitis - būti pasaulio ekonomikos širdyje, tarpusavyje besijungiančių aibių centre; laisvai prekiauti su ES, tačiau mūsų akis nukreipiant į augančias 21-ojo šimtmečio ekonomikas", - sakė jis.