S. Khanas paprašė vyriausiojo B. Johnsono kabineto ministro Michaelo Gove'o „bet kokią politinę ideologiją padėti į šalį“ ir pratęsti derybų su ES terminą, antradienį prasidedant dar vienam derybų ratui.

„Šiuo metu, valstybei mėginant įveikti COVID-19 protrūkį, mums mažiausiai reikia dar daugiau chaoso ir neaiškumų, – tviterio paskyroje rašė Leiboristų partijai atstovaujantis S. Khanas. – Paraginau vyriausybę politinę ideologiją padėti į šalį, imtis pragmatiškumo ir siekti „Brexit“ derybų pratęsimo.“

JK iš ES išstojo sausio pabaigoje. Tiesa, iki šių metų pabaigos galioja pereinamasis laikotarpis, kurio metu kasdienis britų gyvenimas iš esmės nesikeičia.

JK vis dar priklauso ES bendrajai rinkai ir muitų sąjungai, laikosi ES įstatymų ir moka įmokas į Bendrijos biudžetą. Tačiau JK premjeras B. Johnsonas reikalauja, kad dėl būsimų JK ir ES santykių būtų susitarta dar šiemet – jis nesutinka pratęsti pereinamojo laikotarpio, net jei abiem pusėms per trumpą laiką nepavyktų suderėti naujo susitarimo.

Jei nepavyks pasiekti susitarimo dėl tolesnių santykių, įvyks vadinamasis „Brexitas“ be sutarties, sukelsiantis didžiulių ekonominių problemų.