20 metų aktyvistė, žinomiausia kovos su klimato kaita judėjimo atstovė, yra viena iš 26 asmenų, kuriems sostinės policija pateikė kaltinimus, ji buvo sulaikyta antradienį.

G. Thunberg apkaltinta „sąlygų nevykdymu“, kaip numato Didžiosios Britanijos Viešosios tvarkos įstatymas dėl viešų susirinkimų, ir paleista už užstatą. Lapkričio 15 d. ji turėtų pasirodyti Vestminsterio magistratų teisme.

Antradienį du policininkai pašalino G. Thunberg iš protesto vietos, kur vyko Energetikos žvalgybos forumas, ir išvežė policijos furgonu.

Keli šimtai protestuotojų susirinko prie viešbučio „InterContinental London Park Lane“ per demonstraciją, suorganizuotą spaudimo grupių „Fossil Free London“ bei „Greenpeace“ ir pavadintą „Oily Money Out“. Protestuotojai užblokavo visus įėjimus į renginio vietą.

Prieš suėmimą G. Thunberg kritikavo politikų ir naftos bei dujų pramonės atstovų susitarimus už „uždarų durų“.

Londono policija pranešė, jog atvykę pareigūnai nustatė „sąlygas, kad būtų išvengta visuomenės trikdymo“, tačiau jos buvo pažeistos, kai kuriuos protestuotojus teko suimti. „Protestuotojų buvo paprašyta nuo kelio pereiti ant šaligatvio, kad jie galėtų tęsti demonstraciją nepažeisdami sąlygų“, – sakoma policijos pranešime.

Anksčiau šį mėnesį Švedijos teismas skyrė G. Thunberg baudą. Teismas ją nuteisė už tai, kad ji priešinosi sulaikymui per liepą vykusį protestą, kurio metu buvo užblokuotas eismas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)