"Norime parodyti, kokia klastotė buvo Sadamo Huseino statulos Bagdade nuvertimas (balandžio 9 dieną)", - sakė organizacijos "Campaign for Nuclear Disarmament" (CND) atstovė spaudai.

"Reportažas apie tos statulos nuvertimą buvo visiška klastotė, turint galvoje, kad tai JAV kariai padėjo ją nuversti ir kad ten buvę irakiečiai buvo Jungtinių Valstijų palydoje", - sakė ji.

"Tai buvo JAV pergalės simbolis, tačiau iš tikrųjų pasirodė, kad okupacija yra absoliuti tragedija", - pridūrė ji.

CND ir organizacija "Stop the War Coalition" pirmadienį gavo leidimą surengti demonstraciją Londono centre, kur įsikūrusios ministerijos ir ministro pirmininko Tony Blairo (Tonio Blero) oficiali rezidencija.

Protestuotojai taip pat planuoja žygiuoti per Vestminsterio tiltą ir pro parlamento rūmus, nuo kurių per Vaitholą pasuks į Trafalgaro aikštę. Čia maždaug 17 val. 15 min. Grinvičo (19 val. 15 min. Lietuvos) laiku bus atidengta ir simboliškai nuversta 6 m aukščio G.W.Busho statula.

Trečiadienį "alternatyvia procesija" bus šaipomasi iš to, kad G.W.Bushui, kurio valstybinis vizitas Didžiojoje Britanijoje užtruks tris dienas, dėl galimų gatvių protestų neteks stebėti karališkosios procesijos, kuri paprastai rengiama per tokius valstybinius vizitus.

11 val. Grinvičo (13 val Lietuvos) laiku nuo "Londono akimi" vadinamo milžiniško apžvalgos rato pajudės didinga dviejų arklių traukiama karieta, aiškino "Stop the War" atstovė spaudai.

Ja važiuos Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) ir G.W.Bushu persirengę aktoriai, kurie parodijuodami mojuos protestuotojų minioms.

CND taip pat neš gatvėmis pripučiamą raketos su branduoline galvute maketą, kurį lydės žmonės, apsirengę Jungtinių Tautų ginklų inspektoriais.

"Parodysime, kad jau radome masinio naikinimo ginklų, bet ne Irake, o čia, Britanijoje", - sakė L.Hutchins.