„Jis turėjo sąmonę. Jau buvo galima susikalbėti. Vakar jo tėvui pavyko pabendrauti su sūnumi, tėvas sūnų lanko ir šią akimirką“, - teigia Maskvos klinikų nudegimų skyriaus vadovas Andrejus Aleksejevas.

Stiprių nudegimų patyrusio ledo ritulininko slauga ir gydymas reikalauja tylos ir ramybės, teigia gydytojas.

„Šiuo metu jam suleista stiprių migdomųjų, jam ventiliuojami plaučiai“, - paaiškino ekspertas.

Iš karto po lėktuvo katastrofos, kai išgyvenusiuosius A. Galimovą ir ekipažo narį Aleksandrą Sizovą gelbėtojai išgabeno į Jaroslavlio ligoninę, nukentėjusieji turėjo sąmonę, rašo „Komsomolskaja Pravda“.

„Neišneškite manęs, pasikalbėkite su manimi“, - prašė ledo ritulininkas. Jam buvo leista pasimatyti su žmona, tėvais ir anyta, o po to medikai suleido stiprių raminamųjų.

Ketvirtadienį A. Galimovą ir A. Sizovą lėktuvu atgabeno į Žukovską, esantį netoli Maskvos. Juos skraidinęs „Il-76“ nusileido ketvirtadienį po pietų – vyrai reanimobiliu išvežti į Maskvos klinikas. Pranešama, kad pacientus vežęs automobilis skriejo 140 kilometrų per valandą greičiu, todėl kelionė viso labo truko 40 minučių.

Medikai teigia, kad A. Galimovui apdegė 90 proc. kūno – apdegė kvėpavimo takai, sužaloti plaučiai ir kepenys. A. Sizovas apdegė ne taip stipriai – tik 15 proc. kūno.