Vaizdo įraše, kurį gegužės 6 dieną atsitiktinai nufilmavo liudininkės Jasmina Baldrich ir Ashley Colon, matyti, kaip policininkai mėgina išlaužti A. Castro namo duris, o tuomet patenka į vidų, praneša CBS.

Namuose jie aptiko Giną DeJesus, kuri dingo 2004-aisiais, būdama 14 metų, ir Michelle Knight, pagrobtą 2001 metais, kai jai buvo 20 metų. Kituose kadruose matyti trečioji A. Castro auka – Amanda Berry, rankose laikanti 6 metų dukrelę, gimusią nelaisvėje.

A. Berry pavyko ištrūkti kiek anksčiau. Savo šauksmais ji atkreipė kaimyno Charleso Ramsey dėmesį, kuris padėjo jai išeiti į lauką. Po to jie kartu iškvietė policiją, kuri po kelių minučių jau buvo vietoje.

Liudininkės teigė neturėjusios supratimo, ką filmuoja. „Važiavome automobiliu ir manėme, kad tuoj mus sustabdys policija. Tuomet prasidėjo visa ši beprotystė“, - pasakojo J. Baldrich. Tai, kas įvyko, ji suvokė tik tada, kai policijai prisistatė A. Berry, dingusi 16-os metų 2003 metais.

„Pareigūnai jos paklausė: „Kas jūs esate?“. Ji atsakė: „Amanda Berry“. Mes susižvalgėme ir pamanėme: „Ne, tai neįmanoma. Juk ji prapuolė labai seniai“, - liudininkės pasakojimą citavo televizija „Fox 8“.

„Amanda kalbėjo su policininkais ir verkė. Tai buvo graudus vaizdas. Tuomet atėjo G. DeJesus motina, apkabino detektyvą ir jos jau verkė kartu“, - teigė vaizdo įrašo autorė.