Tai pranešė laikraštis "The Jersey Journal”, remdamasis vietos valdžios atstovais.

Apie ukrainiečio sulaikymą iki šiol nieko nebuvo pranešama. "The Jersey Journal” apie tai sužinojo tik po to, kai M. Panasenka ketvirtadienį atvyko į teismą, kur jam oficialiai buvo perskaityti kaltinimai.

Kaip paaiškėjo, vyras buvo sulaikytas balandžio 7 d. traukinyje Hobokenas-Safernas. Jis turėjo su savimi dvi savadarbes bombas. Per kratą jo namuose taip pat buvo rasta detalių sprogstamiesiems įtaisams gaminti. Pareigūnai pažymėjo, kad jiems informacijos suteikė vienas M. Panasenkos pažįstamas.

Pasak kai kurių šaltinių, M. Panasenka atvažiavo į JAV iš Ukrainos sostinės Kijevo. Nuo 2003 iki 2007 metų jis studijavo Kalifornijos technologijos institute, vėliau - Ratgerio universitete Naujajame Džersyje. Dvejus pastaruosius metus jis dirbo Amerikos kompanijai "High 5 Games”, kuriančiai kompiuterių žaidimus lošimo namams.

Balandžio 15 d. Bostono centre netoli maratono finišo linijos 12 sekundžių intervalu nugriaudėjo du sprogimai. Trys žmonės žuvo, daugiau kaip 260 buvo sužeista. Amerikos valdžia įsitikinusi, kad šio teroro akto organizatoriai ir vykdytojai buvo broliai Carnajevai - 26 metų Tamerlanas ir 19 metų Džocharas. Vyrenysis brolis buvo nukautas per susišaudymą su policija. Jaunesnysis dabar gydomas ligoninėje ir duoda parodymus.