„Kai kuriuose rajonuose ligoninėse nebėra laisvų lovų. [COVID-19] atvejų daugėja, kasdien auga mirčių skaičius, todėl esame priversti imtis griežtų ir beprecedenčių priemonių“, – sakė premjeras.

Vakarų Krantas ir Gazos Ruožas, kur gyvena iš viso apie 5,2 mln. palestiniečių, iki šiol gavo apie 34,7 tūkst. dozių vakcinos nuo pandeminio koronaviruso.

Nuo pandemijos pradžios palestiniečių teritorijoje nustatyta daugiau kaip 177 tūkst. COVID-19 atvejų, beveik 2 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Tuo metu Jeruzalėje praėjusį sekmadienį vėl atsidarė restoranai; sėdėti viduje leidžiama pasiskiepijusiems ir vadinamąjį žaliąjį pasą turintiems asmenims.

Daugiau kaip 50 proc. izraeliečių jau yra paskiepyti bent viena bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtos vakcinos nuo COVID-19 doze, o 38 proc. – abiem dozėmis.

Izraelio valdžia laikosi pozicijos, kad vadovaujantis Oslo susitarimais, palestiniečių vadovybei tenka atsakomybė už savo gyventojų skiepijimą. Visgi šią savaitę žydų valstybė nusprendė įtraukti į vakcinacijos programą palestiniečius, dirbančius Izraelyje ar žydų nausėdijose Vakarų Krante.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)