Sekmadienio rytą, keleivinis keltas „Marco Polo TT-Line“ į pietus nuo Karlshamno miesto užplaukė ant seklumos, visi 75 juo plaukę keleiviai buvo saugiai evakuoti.

Ketvirtadienį Švedijos pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad laivas vis dar yra įstrigęs seklumoje, iš jo liejasi nafta ir kad išsiliejusios naftos kiekis nėra žinomas.

Pareigūnai pridūrė, kad prireiks keleto dienų, kad būtų pradėta laivo gelbėjimo operacija.

„Naftos dėmė... ilgam pareikalaus didelių resursų ir tai netrukus pajusime visose savivaldybės veiklos srityse,“ – teigiama Solvesborgo savivaldybės pranešime.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje, savivaldybės krizių koordinatorius Andersas Borgmanas sakė, kad valymo darbai gali užtrukti „iki metų“.

Anksčiau šią savaitę pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad išsiliejusios naftos dėmė driekiasi penkis kilometrus į jūrą.

Tačiau ketvirtadienį naftos jūros paviršiuje iš orlaivių nebebuvo matyti, kadangi ji paniro po vandeniu ir ėmė artėti link kranto.

„Šiuo metu visi, kas dalyvauja šioje operacijoje, stengiasi išvalyti naftą iš paplūdimių ir įlankų, kur ji kaupiasi tarp akmenų ir seklumose,“ – teigiama pakrančių apsaugos tarnybos pranešime.

Tarnyba taip pat nurodė, kad darbams kliudo prastos oro sąlygos.

Dėl šio įvykio pradėtas baudžiamasis tyrimas, du asmenys įtariami „neatsargumu jūros eismo metu“.

Šių asmenų tapatybė ir pilietybė nenurodoma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją