„Kandidatų registravimo platforma sulaukė dokumentų iš 98 kandidatų, atitinkančių reikalavimus“, – per spaudos konferenciją Tripolyje sakė rinkimų komisijos vadovas Imadas al Sayehas antradienį.

Tarp daugiausiai vilčių teikiančių kandidatų yra Seif al Islamas Kadhafis), nužudyto diktatoriaus Muamaro Kadhafi sūnus, ir Khalifa Haftaras, šalies rytinę dalį ir pietinius rajonus kontroliuojančios vadinamos Libijos nacionalinės armijos vadas.

Savo kandidatūras taip pat iškėlė buvęs vidaus reikalų ministras Fathi Bashagha, dirbęs Jungtinių Tautų palaikomoje Nacionalinės santarvės vyriausybėje (NSV).

Tarp pretendentų yra dvi moterys: Nacionalinio judėjimo partijos įkūrėja ir pirmininkė 46 metų Laila Ben Khalifa ir socialinių mokslų mokslininkė Hunayda al Mahdi.

Rinkimai organizuojami JT siekiant užbaigti dešimtmetį trunkantį smurtą naftos turtingoje valstybėje, nesiliaujantį po to, kai 2011 metais per NATO remiamą sukilimą buvo nuverstas ir nužudytas M. Kadhafi.

Galutinis kandidatų sąrašas bus paskelbtas per 12 dienų, kai bus baigtas patikrinimas ir apeliacijų peržiūrėjimas, pasibaigus paraiškų teikimo terminui sakė I. al Sayehas.

Komisija „perduos dokumentus generaliniam prokurorui, pasų ir pilietybės departamentui bei Bendrajai žvalgybai“, kad patikrintų, ar kandidatai atitinka rinkimų įstatyme numatytus reikalavimus, nurodė jis.

Registracija į pirmuosius tiesioginius gruodžio 24-osios Libijos prezidento rinkimus vyko trijuose rinkimų komisijos biuruose – Tripolyje, šalies vakaruose, rytiniame Bengazyje ir pietiniame Sebhos mieste.

Iš septynių milijonų Libijos gyventojų registruotų rinkėjų yra 2,8 milijono.

Pasak rinkimų komisijos vadovo, iki šiol „savo balsavimo biuletenius jau gavo daugiau nei 1,7 mln. rinkėjų“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją