Atsakydamas į Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino raginimą, NSV vadovas Fayezas al Sarrajas paskelbė „ugnies nutraukimą nuo sausio 12 dienos vidurnakčio“ (ir Lietuvos laiku), bet pabrėžė NSV pajėgų „teisėtą teisę atsakyti į bet kokią galimą ataką ar agresiją iš kitos stovyklos“.

Kh. Haftaras ugnies nutraukimą balandį prasidėjusioje kovoje už sostinę Tripolį paskelbė šeštadienį, bet taip pat pažadėjo „skaudų“ atsaką į bet kokius „priešininkų stovyklos“ pažeidimus.

Libijoje pastaruoju metu intensyvėjo neramumai, prasidėję per NATO remtą sukilimą 2011 metais nužudžius diktatorių Muamarą Kadhafi. Šalies rytus kontroliuojantis Kh. Haftaras bando atimti Tripolį iš NSV.

Rusijos ir Turkijos prezidentai šią savaitę ragino skelbti Libijoje paliaubas nuo sekmadienio, bet iš pradžių Kh. Haftaras žadėjo tęsti kovą.

Prieš Kh. Haftaro pareiškimą anksčiau šeštadienį Maskvoje susitikę V. Putinas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel paragino dėti tarptautines pastangas Libijos krizei išspręsti.

Vokietija ir Rusija veikia kaip tarpininkės šiame konflikte, kuris, kaip perspėjo Berlynas, gali tapti „antra Sirija“.