Kaip informavo šaltiniai Libijos teisėsaugos institucijose, dėl IS kovotojų ir kitos teroristinės grupuotės narių susirėmimų dešimtys žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Anksčiau buvo pranešta, kad islamistai Sirte sudegino ligoninę ir nužudė 22 žmones.

Dėl šių išpuolių Libija paprašė skubiai sušaukti Arabų Valstybių Lygos Tarybos posėdį.

Nuo to laiko, kai 2011 metais per ginkluotą konfliktą buvo nuverstas ir nužudytas Libijos vadovas Muammaras Gaddafi, šioje šalyje nesiliauja krizė.

Dėl nesutarimų Libijoje atsirado dvivaldystė: per visuotinius rinkimus išrinktas parlamentas posėdžiauja Tobruke, o proislamiškas Visuotinis nacionalinis kongresas - Tripolyje.

Daugelio šalies rajonų centrinė valdžia apskritai nekontroliuoja, ir juose vis labiau įsigali "Islamo valstybė".

Prie Libijos krantų nuskendo mažiausiai 40 migrantų

Mažiausiai 40 migrantų nuskendo per dar vieną laivo katastrofą prie Libijos krantų. Tai šeštadienį pranešė Italijos naujienų kanalas "RAI TG-24".

Jo žiniomis, Italijos karinis laivas atskubėjo į pagalbą skęstančiai valčiai su nelegaliais migrantais. Per gelbėjimo operacija buvo rasta 40 lavonų. Dešimtys žmonių išgelbėta. Dabar aiškinamasi, kiek iš viso žmonių plaukė per Sicilijos sąsiaurį, skiriantį Libiją nuo Pietų Italijos.

Naujausiais Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis, nuo šių metų pradžios Viduržemio jūroje žuvo 2,3 tūkstančio žmonių. Per pirmąją 2015 metų pusę jūra į Europą atvykusių migrantų skaičius artėja prie 200 tūkstančių, ir tai jau yra daugiau negu per visus praėjusius metus.