Partijos, kuri į parlamentą sugrįš po ketverių metų pertraukos, vadovas Christianas Lindneris pirmadienį pareiškė, kad dėl Krymo aneksijos nieko neįmanoma padaryti, „todėl turime rasti būdą, kaip tvarkytis su šia situacija, kad ateityje galėtume rasti ilgalaikį sprendimą“.

Per Vokietijos parlamento rinkimų kampaniją šis 38-erių metų politikas savo netradicinėmis politikos nuostatomis vertė nerimauti šalies politikos veteranus.

Prieš kelias savaites Ch. Lindneris sakė, kad geri santykiai su Maskva yra itin svarbūs Europos saugumui ir klestėjimui ir kad norint tai pasiekti Krymo aneksiją reikia laikyti „nuolatiniu laikinu susitarimu“.

Manoma, kad Ch. Lindnerio vadovaujama partija netrukus turėtų pradėti derybas dėl koalicijos formavimo su kanclerės Angelos Merkel krikščionimis demokratais (CDU) ir žaliaisiais.

Trišalis aljansas, dėl oficialių partijų spalvų pramintas Jamaikos koalicija, Vokietijoje nacionaliniu lygmeniu dar nebuvo išbandytas. Kai kurios šių partijų nuostatos, pavyzdžiui, jų pozicijos Rusijos, pabėgėlių ir euro zonos politikos klausimais atrodo nesuderinamos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)