Pareigūnai šaudė į orą ir leido ašarines dujas, atremdami demonstrantus sekmadienį, praėjus kelioms valandoms po generolo Wissamo al Hassano laidotuvių.

Prognozuota, kad laidotuvės taps proga protestuoti prieš Sirijos kišimąsi Libane, tačiau demonstrantų pyktis greitai nukrypo į premjerą Najibą Mikati, kurio vyriausybėje dominuoja Sirijai palankios partijos.

Daugiau nei 15 saugumo pajėgų narių buvo sužeisti per susirėmimus su protestuotojais prie Seralio - premjero būstinės, sakoma pranešime, paskelbtame N.Mikati tinklalapyje.

Sakant kalbas per nužudyto policijos kontržvalgybos vado laidotuves, įtūžęs buvęs premjeras Fuadas Siniora paragino N.Mikati atsistatydinti, palaikydamas daugelio kitų poziciją po penktadienį įvykdyto išpuolio, per kurį žuvo W.al Hassanas ir du kiti žmonės, o dar 126 buvo sužeisti.

F.Siniora, kuris yra vienas iš buvusio premjero Saado Hariri opozicijos bloko lyderių, sakė, kad vyriausybė atsakinga dėl W.al Hassano mirties ir jo vairuotojo žūties, todėl turėtų atsistatydinti.

Po F.Sinioros kalbos ant pakylos žengė vienas vyras, kuris sušuko: "Gana kalbų - pulkime Seralį!"

Vienas policininkas sakė naujienų agentūrai AFP, kad apie 200 "jaunuolių patraukė link pastato miesto centre, tačiau saugumo pajėgos juos sustabdė, šaudydamos į orą ir leisdamos ašarines dujas".

Nors buvo raginamas atsistatydinti, N.Mikati sakė liksiantis poste prezidento Michelio Sleimano prašymu, siekiant išvengti "politinio vakuumo" neramiame Libane.

Daugelis opozicijos jėgų kaltino Sirijos prezidentą Basharą al Assadą dėl penktadienį įvykdyto sprogdinimo Ašrafijos rajone, kuriame gyvena daugiausiai krikščionys.

Opozicija taip pat laiko jį atsakingu dėl 2005 metais įvykdyto S.Hariri tėvo - buvusio premjero Rafiqo Hariri - nužudymo per didelį sprogdinimą Beirute.

Sekmadienį vienas iš demonstrantų plakatų skelbė "Dvi valstybės, viena revoliucija", turint omenyje jau 19 mėnesių vykstantį sukilimą Sirijoje, nusinešusį daugiau nei 34 tūkst. žmonių gyvybių.