Libano naujienų agentūra pranešė, kad sulaikytas libanietis prisipažino nužudęs jauną moterį, dirbusią Jungtinės Karalystės ambasadoje Beirute.

R. Dykes pastarąjį kartą buvo matyta penktadienį vėlai viename iš Beiruto rajonų, kuriame gyvena daug užsieniečių, vykusiame vakarėlyje, iš kurio moteris išvyko taksi automobiliu.

„Vėlų penktadienio vakarą moteris tame rajone įsėdo į jo automobilį. Jis nuvežė ją į kitą sostinės rajoną, tada – prie Matno greitkelio, kur mėgino ją išžaginti“, – nurodė agentūra, turėdama galvoje į šiaurę nuo sostinės esančią magistralę.

Šeštadienio vakarą ten buvo aptiktas nužudytos britės kūnas.

Libano saugumo aukšto rango pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad R. Dykes greičiausiai buvo pasmaugta, nes ant moters kaklo buvo užveržta virvė.

Libano naujienų agentūra nurodė, kad taksi įmonėje dirbantį įtariamąjį padėjo susekti vaizdo kameros.

Panašūs nusikaltimai nėra dažni Libano sostinėje, apskritai laikomoje saugiu miestu turistams ir čia gyvenantiems užsieniečiams. Aukšto rango Libano saugumo pareigūnas pažymėjo, kad šis nusikaltimas nebuvo „politiškai motyvuotas“.

Nužudytos moters, dirbusios Britanijos vyriausybės Tarptautinio vystymosi departamente (DFID), nuotrauka pirmadienį buvo daugumos Jungtinės Karalystės laikraščių pirmuosiuose puslapiuose.

Užuojautą nužudytos moters artimiesiems ir kolegoms pareiškė Britanijos ambasadorius Beirute Hugo Shorteris, taip pat Beirute dirbantys kitų valstybių diplomatai ir pagalbos darbuotojai, kurių bendruomenę smarkiai sukrėtė R. Dykes nužudymas.

„Mus sugniuždė mūsų mylimos Rebecos netektis. Visomis jėgomis stengiamės suvokti, kas nutiko“, – rašoma R. Dykes šeimos paskelbtame pareiškime.

„Mes esame priblokšti dėl mūsų mylimos Rebeccos netekties. Darome viską, ką galime, kad suprastume, kas įvyko“, – pranešė ambasados darbuotojos šeima. Šį pareiškimą išplatino Užsienio reikalų biuras.

Iš aukos socialinių tinklų paskyrų matyti, kad ji dirbo Jungtinės Karalystės tarptautinio vystymosi departamente.

Libano pareigūnas teigė, jog moters kūnas šeštadienio vakarą buvo rastas į šiaurę nuo Beiruto.

„Visa ambasada yra giliai sukrėsta ir nuliūdinta šios naujienos. Šios tragiškos netekties akivaizdoje mūsų mintys yra su Rebeccos šeima, draugais ir kolegomis“, – pranešime sakė Britanijos ambasadorius Libane Hugo Shorteris.

„Teikiame konsulinę pagalbą Rebeccos šeimai ir artimai dirbame su vietos Libano pareigūnais, kurie atlieka tyrimą“, – pridūrė jis.