Pirmadienį mažiausiai aštuoni savižudžiai susisprogdino netoli sienos su Sirija esančiame Libano Kua kaime. Sprogimo metu žuvo penki žmonės, dar 30 žmonių buvo sužeisti.

Nė viena iš grupuočių neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį, įtariama, kad išpuolį Kua kaime įvykdė „Islamo valstybės“ (IS) kovotojai.

Nacionalinė Libano naujienų agentūra NNA cituoja oficialų kariuomenės pranešimą, kuriame rašoma, kad antradienį kariai rengė reidus laikinose sirų stovyklose. Reidų metu sulaikyti 103 dokumentų neturintys sirai, taip pat konfiskuoti devyni motociklai.

Libanas baiminasi naujų teroristinių išpuolių

Antradienį Libano vyriausybė po pirmadienio savižudžių išpuolių perspėjo vietos gyventojus apie padidėjusią terorizmo grėsmę. Išpuolio metu aštuoni savižudžiai susisprogdino netoli sienos su Sirija esančiame Libano Kua kaime. Apie tai rašo naujienų agentūra „Reuters“.

Teroristinius išpuolius pirmadienį įvykdė dvi savižudžių grupės: pirmoji – susisprogdino prieš auštant, o antroji – vėliau vakare netoli bažnyčios. Saugumo pareigūnai mano, kad šiuos išpuolius įvykdė „Islamo valstybės“ (IS) kovotojai.

Libano ministras pirmininkas Tammamas Salamas ministrų kabineto susirinkime pažymėjo, kad „tai, kas įvyko Kua kaime, gali būti naujos teroristinės operacijos skirtingose Libano vietose pradžia“, sakė informacijos ministras Ramzi Jreijus.

Nuo karo Sirijoje pradžios sunitų islamistų kovotojai dažnai atakuoja Libaną. Sirijos kare Libano šiitai „Hezbollah“ palaiko Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą.

Vidaus reikalų ministras Nohadas Machnoukas, kalbėdamas apie savižudžių išpuolius Kua mieste, sakė, kad daugelis savižudžių atvyko iš Sirijos, o ne iš Libane įkurtų laikinų stovyklų sirams, kuriose šiuo metu gyvena apie 1 mln. sirų.