Šie naujausi smurto protrūkiai vyko vis didėjant nuogąstavimams, kad Sirijos pilietinis karas plinta ir į jos mažesniąją kaimynę.

Pastaruoju metu Libane didėja įtampa tarp grupių, kurios remia Sirijos prezidento Basharo al Assado  režimą arba jam nepritaria. Be to, praėjusią savaitę Libane buvo nužudytas Sirijai nepritardavęs aukšto rango žvalgybos pareigūnas.

Dauguma Libano sunitų remia Sirijos sukilėlius, tarp kurių dominuoja sunitai, o Libano šiitai yra linkę remti B.al Assadą, kuris, kaip ir dauguma jo režimo pareigūnų, yra šiitas alavitas.

Libano brigados generolas Wissamas al Hassanas, kuris penktadienį žuvo per automobilyje padėtos bombos sprogimą Beiruto rytuose, buvo sunitas ir reikšdavo nepritarimą Sirijai ir "Hizbollah".

Jo nužudymas gali sutrikdyti trapų Libano politinį balansą.

Daugelis politikų dėl šio nužudymo kaltino Siriją, o sekmadienį po W.al Hassano laidotuvių įpykę protestuotojai bandė šturmuoti vyriausybės rūmus, bet juos atstūmė kariai, kurie šaudė į orą ir panaudojo ašarines dujas.

Praėjusią naktį sunitų ir šiitų kovotojai susirėmė dviejuose Beiruto rajonuose, be to, pareigūnai pranešė apie vėlai sekmadienį ir anksti pirmadienį vykusius intensyvius susirėmimus šalies šiaurėje esančiame Tripolyje ir miesteliuose tarp sostinės ir Libano pietuose esančio Sidono.

Pareigūnai, kurie nenorėjo skelbti savo pavardžių, nes neturėjo įgaliojimų kalbėtis su žiniasklaida, sakė, kad per šaudymą Vadi Zaino rajone į šiaurę nuo Sidono žuvo vienas vyras ir kad dar vienas žmogus žuvo per susirėmimus Tripolyje.

Pasak pareigūnų, mažiausiai šeši žmonės buvo sužeisti Beirute, o dar 10 – Tripolyje.