Susirėmimai tarp sunitų ir alavitų Tripolio mieste tęsėsi jau antrą naktį iš eilės. Šios dvi musulmonų grupės nuolat konfliktuoja, bet padėtį dar labiau pablogino tai, kad jos palaiko skirtingas kaimyninėje Sirijoje vykstančio konflikto puses. Sirijos prezidentas Basharas al Assadas yra alavitas ir kovoja su daugiausia sunitais sukilėliais.

Libano ministras pirmininkas Najibas Mikati, kuris yra sunitas, kreipėsi į abi konflikto Tripolyje puses ir ragino nutraukti "absurdišką mūšį".

Tripolis yra antras pagal dydį Libano miestas su beveik 200 tūkst. gyventojų. Ten gyvena daugiausia sunitai ir nedidelė alavitų bendruomenė. Neseniai tarp dviejų musulmonų bendruomenių kelis kartus įsiplieskė smurtas, bet vietos gyventojai teigia, kad dvi pastarąsias dienas susirėmimai buvo ypač intensyvūs. Vienas liudininkas pasakojo, kad naudojami stambesni ginklai ir konfliktas išplito didesnėje teritorijoje.

Libano vyriausybė bando atsiriboti nuo Sirijos konflikto, nes jis gali atnaujinti nesutarimus, dėl kurių Libane 15 metų truko pilietinis karas. Tačiau korespondentai teigia, kad kuo Sirijoje daugiau smurto, tuo didesnė tikimybė, kad jis išplis į kaimyninį Libaną.