Kaip teigia vienas iš mokykloje dirbančių instruktorių, prisistatęs Mustafa, rekrutus elgtis su ginklais ir sprogmenimis moko Libane 1975-1990 metais vykusio pilietinio karo veteranai. Vyras tvirtina pats esąs vienas iš jų.

Kiekvieną mokinių grupę sudaro dešimt asmenų. Iš pradžių rekrutai išklauso teorinę paskaitą apie karinę taktiką, tuomet atokiose teritorijose vyksta praktiniai užsiėmimai: naujokai turi išardyti ir surinkti šautuvus, pagaminti ir paslėpti savadarbius sprogstamuosius užtaisus, judėti šaudant priešams. Be to, visi naujokai mokomi šaudyti.

Mustafa pasakojo, jog pats kartais vyksta į Siriją, kad nepaprastų įgūdžių. Jis pats dalyvavo susirėmime Homse, kur, kaip pats teigia, „išgyveno dvi dienas tikro pragaro“. Namas, kur jis slėpėsi, buvo apšaudytas artilerija. Kai pastatas pradėjo griūti, jam teko gelbėto šokant iš trečiojo aukšto lango.

Skelbiama, jog kursus išklausė jau daugiau nei trys šimtai sunitų, norinčių kovoti Sirijoje. Savo troškimą jie argumentuoja tuo, jog Sirijos valdžia palaipsniui naikina visus musulmonus sunitus.

„Džihadas Sirijoje šiandien tiesiog būtinas. Tai kova už teisybę. Mūsų religinė pareiga – padėti savo broliams musulmonams Sirijoje“, - teigia Chaledas, vienas iš Mustafos mokinių, jau daugiau nei metus kovojantis su Basharo Assado režimu.