Kaip praneša žmogaus teisių organizacija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR), šeštadienį Sirijoje žuvo 32 žmonės, iš jų dešimt sukilėlių. Šalyje toliau liejasi kraujas, nors oficialiai joje jau ilgiau nei dvi savaites galioja Jungtinių Tautų (JT) palaikomos paliaubos.

Faktas, kad Libanas, šiuo metu valdomas Sirijos režimui palankios koalicijos, sulaikė ginklus gabenantį laivą, suteikia argumentų Rusijai, kuri nepritaria griežtai Vakarų ir arabų šalių pozicijai ilgamečio Maskvos sąjungininko Damasko atžvilgiui.

Libanas nurodė, kad Libijai priklausančiame laive buvo rasti trys konteineriai, prikrauti sunkiųjų kulkosvaidžių, artilerijos sviedinių, raketų, raketų paleidimo įrenginių ir kitų ginklų, skirtų sukilėlių pajėgoms.

Sirijos pareigūnai ne kartą teigė, kad ginklai sukilėliams kontrabanda gabenami per Libaną.

Šeštadienį valstybinis laikraštis "Tishrin" rašė, kad JT vadovas Ban Ki-moonas "vengia kalbėti apie ginkluotų grupuočių daromus pažeidimus ir, kaip visada, sutelkia savo kaltinimus vien į Siriją. Jis drąsina šias grupuotes vykdyti daugiau nusikaltimų ir teroro išpuolių."

Sirijos vyriausybės pajėgos šeštadienį nukovė mažiausiai dešimt sukilėlių Damasko regione, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR.

Taip pat žuvo 22 civiliai: aštuoni neramiame centriniame Hamos mieste, du - netoliese esančiame Homse, trys - Idlibe netoli sienos su Turkiją, po keturis - Alepe ir Damasko provincijoje, o dar vienas - šiaurės rytiniame Rakos mieste.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA atskirai pranešė, kad trys kariai ir du "teroristai" žuvo Sirijos antrajame didžiausiame Alepo mieste per reguliariųjų pajėgų ir "ginkluotų teroristų grupuočių" susirėmimus.