Kartu paskelbta nuotrauka, kurioje matyti visiškai šlapias vyras, gelbėtojų neštuvais nešamas iš pelkės. „Turint omenyje žemas temperatūras ir nukentėjusiųjų hipotermiją (atšalimą), gelbėjimo akcija buvo gyvybės ir mirties klausimas“, - sakoma kariuomenės pranešime. Du iš Sirijos kilę pabėgėliai nuvežti į ligoninę.

Humanitarinės organizacijos „Ocalenie“ („Gelbėjimas“) duomenimis, migrantai pelkėtoje teritorijoje netoli Semianuvkos kaimo klaidžiojo jau nuo pirmadienio. Antradienį jie pagalbininkams nusiuntė žinutę arabų kalba. „Esame pavojuje. Prašome, darykite viską, kad mus pasiektumėt. Jei reikia, kvieskite policiją“. Migrantai taip pat pareiškė, kad Lenkijoje nori prašyti prieglobsčio.

Jau daug savaičių tūkstančiai migrantų ir pabėgėlių iš Baltarusijos per ES išorės sieną mėgina patekti į Lenkiją ar Baltijos šalis. ES kaltina diktatorių Aliaksandrą Lukašenką tyčia skraidinant žmones iš krizių regiono į Minską, kad tada juos nugabentų į ES ir taip destabilizuotų padėtį Vakaruose.

Lenkijos pasieniečių duomenimis, naktį į trečiadienį 40 migrantų iš Baltarusijos mėgino kirsti sieną. Pareigūnai buvo apmėtyti akmenimis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją