73 metų Andrzejus Dziuba vyskupas iš Vidurio Lenkijoje esančio Lovičiaus atsistatydino „Šventojo Sosto prašymu“, sakė Vatikanui Lenkijoje atstovaujantis apaštališkasis nuncijus.

Lenkijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie įtarimus, esą A. Dziuba žinojo apie mažiausiai du kunigus pedofilus savo vyskupijoje. Užuot pradėjęs tyrimą, jis tiesiog perkėlė juos į kitas parapijas.

Apaštališkasis nuncijus sakė, kad Vatikanas nustatė „sunkumų“, susijusių su A. Dziuba‘os vadovavimu vyskupijai, „visų pirma aplaidumą nagrinėjant atvejus dėl seksualinės prievartos, įvykdytos kai kurių dvasininkų prieš nepilnamečius“.

Vasario mėnesį Šventasis Sostas paskelbė apie buvusio Ščecino arkivyskupo Andrzejaus Dziega‘os, kuris taip pat yra įsivėlęs į seksualinio išnaudojimo slėpimo skandalą, atsistatydinimą.

Pastaraisiais metais Lenkijoje, ilgą laiką vadinamoje katalikų bastionu, kadaise galingą Bažnyčią supurtė pedofilijos atvejai, kuriuos bandė nuslėpti aukšto rango dvasininkai.

Popiežius Pranciškus kovą su seksualine prievarta Bažnyčioje paskelbė viena iš pagrindinių savo pontifikato misijų, primygtinai reikalaudamas laikytis „nulinės tolerancijos“ politikos po daugybės plačiai nuskambėjusių skandalų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją